Boost din samvittighed med vandretur på Tenerife

Er du også en af de mange danskere, der med lange øjne går og venter på det gode vejr, men simpelthen ikke synes det går stærkt nok?

Har du heller ikke vundet den helt store gevinst på en af de mange online Lotto-udbydere såsom Lottospil.dk og har derfor ikke plads i budgettet til den helt store tur? Fortvivl ej, for mulighederne for en varm og oplevelsesrig ferie til overkommelig pris er mange.

Et af de mest anbefalelsesværdige steder er uden tvivl Tenerife. Rent praktisk har Tenerife en velfungerende infrastruktur med en stor moderne lufthavn, udbredt motorvejsnet samt stabilt el- og vandforsyning. Tenerife er pga. dets fantastiske, milde og varme klima året rundt især oplagt som destination for en tur i det fri. Hvis du efter et par dage i solskinnet formår at vende strandene ryggen, venter der nogle helt fantastiske oplevelser i en natur vekselvirkende mellem frodig og nedbørsrig og tør og solrig.

Da Tenerife er den største af de Kanariske øer anbefales det enten at leje en bil eller køre med bus ud til en af de mange seværdigheder. Et af de mest populære destinationer er Teide Nationalpark med en næsten 4 km høj vulkan, majestætisk vogtende i midten af 21 officielle stier spredt over hele området. En frisk gåtur derfra kan du i området kendt som Las Canâdas føle dig som aktør i Hollywood filmen ’Clash of the Titans’ med fortryllende klippeformationer og floder af flydende lava som del af rollelisten. Hvis du stadig har mod og lyst til flere spektakulære vandreture er Anaga Mountain såvel som Valle de la Orotava på Nordøen oplagte valgmuligheder.

Praktiske foranstaltninger til turen

Ved valg af leje af bil kan du med et par enkelte foranstaltninger sikres mod eventuelle uheld samt spare penge. Hvis du i god tid er klar over, du vil benytte bilen som transportmiddel, kan du med fordel leje den hjemmefra med besparelser på op til 100 kr. dagligt. Ved valg af bil bør du være opmærksom på, at terrænet er kuperet. Sørg derfor for, at lej en bil med en stærk motorkraft og vælg evt. at forsikre dig, hvis nu uheldet skulle være ude.

Hvad tøj angår tænker de fleste på badetøj, T-shirts og shorts. Men på en vandretur inde på øen vil temperaturen være lavere end på stranden, og hvis du som anbefalet vælger at tage til Teide Nationalpark og benytter dig af kabelbanen til toppen af vulkanen, vil det til tider være decideret koldt, hvorfor varmt tøj og gode vandresko bestemt er at foretrække.

Det kulinariske kanariske Tenerife

Hvis du efter en lang, oplevelsesrig, men opslidende vandretur føler for lidt selvforkælelse i form af et ’fine-dining’ restaurantbesøg, skal du pakke et sæt af dit pænere tøj med, da det i flere tilfælde er påkrævet ved indgangen. Det samme er gældende ved indgangen af nogle diskoteker og cocktailbarer.

Et godt råd er at undersøge hvor at spise og drikke. Tenerife er rigt på kulinariske oplevelser, men kvaliteten er yderst svingende. Spring blandt andet ud i retten gofio der i mange år har udgjort en hovedbestanddel af den kanariske kost – eller prøv kræfter med den endnu mere lokale papas arrugadas med det lidet flatterende navn, ’rynkede kartofler’. En ferie skal selvfølgelig nydes, og de fleste er enige om, at maden hertil er yderst essentiel. Tenerife er heldigvis ikke mange timer fra Kastrup, hvor du så snart du lander på takeaway København, kan shoppe et efterhånden meget varieret udbud af mere traditionelt, dansk mad for enhver smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *