Overvejer du at købe bolig på Tenerife?

Tenerife er en dejlig ø. Så dejlig, at mange danskere ønsker at købe ferie- eller helårsbolig her. Hvis du selv går med de samme tanker, skal du blive hængende og læse med. Vi giver dig de bedste tips til boligkøb på den spanske solskinsø. 

Evig solskin

Tenerife har gennem mange generationer været et særdeles attraktivt feriemål. Øens mange sandstrande, aktiviteter for hele familien, naturoplevelser og historiske steder, egner øen til ferieparadis for mennesker i alle aldre.

Temperaturen på Tenerife ligger stabilt året rundt. Om sommeren brager solen ned og temperaturen ligger stabilt på over 25 grader. Om vinteren bliver det aldrig rigtig koldt. I vinterhalvåret ligger minimumstemperaturen nemlig på ca. 15. grader. Solen skinner oftest for fuld tryk om vinteren også, hvorfor det typisk er nok med en god varm trøje. Hvis man går op i at strikke, kan man selv stå for hele sin vintergarderobe, samtidig med at man kan sidde og få stresset af med sit strikketøj på terrassen. Prøv fx det populære Järbo garn til dit næste strikke-projekt. Du kan finde det her.

Dermed får man på Tenerife det bedste klima året rundt, hvilket også er med til at lokke mange mennesker til at bo der fast. Men hvor skal man bosætte sig?

De forskellige områder på Tenerife

Når du overvejer at købe fast ejendom på Tenerife, skal du overveje hvad du vil have ud af lokalområde m.m. De mange forskellige områder på Tenerife har specifikke ting at byde på, og der findes fordele og ulemper ved alle områder.

Vil du have at aktivt lokalområde, med masser af aktiviteter og tiltag hele året rundt, skal du bosætte dig på Tenerifes sydside. I og omkring de store byer Playa de las Américas og Los Cristianos er der aktivitet hele året rundt. Det er dog også her de fleste turister kommer for at holde ferie. Mange unge valfarter hvert år mod disse byer for at feste og give den gas i varmen. Så hvis du ønsker en mere afslappet tilværelse, skal du måske overveje det en ekstra gang, inden du bosætter dig her.

Tenerifes nordside tiltrækker derimod et mere modent publikum. Her kommer flest turister med henblik på at holde en afslappet familieferie. Omkring byen Puerto de la Cruz finder du en charmerende atmosfære med den gamle bydel og havnepromenade m.m. Det er derfor også her man finder en del ældre mennesker, både turister og fastboende. Derfor er det også her man kan finde flest ledige boliger at overtage. Man kan være heldig at gøre sig et godt kup, ved fx at investere i et dødsbo. Hvis denne ide har fanget din interesse, kan du læse mere om dødsbo og skifte her.

Hvad koster det?

Tenerife er populær. Derfor er boligpriserne her også en smule højere, end hvad de er på de andre Kanariske øer. Husk dog, at du får hvad du betaler for, og at Tenerife på mange måder er den ekstra investering værd.

På Tenerife kan du finde lejligheder på 100 kvm til omkring 150.000 Euro. De sydlandske lejligheder er altid praktisk indrettet med enten store altaner eller terrasser, da det er her man tilbringer meget af tiden. Ligeledes er disse ofte en del af større leglighedskomplekser, hvorfor der oftest er tilknyttet en privat fællespool til disse.

Der er mange overvejelser at gøre sig, inden man trækker stikket og flytter til solskinsøen. Derfor kan det være en god ide at prøve det af først, ved i første omgang at tage en ferie til Tenerife. Du kan finde masser af inspirerende rejsetips her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *