Sådan vælger du den rigtige kuffert til rejsen

Det kan være svært at vælge den helt rigtige kuffert, når du skal afsted på ferie. Jeg har det på fuldstændig samme måde – det er nemlig en stor jungle af flotte og funktionelle kufferter derude.

Her i artiklen vil jeg hjælpe dig godt på vej med at vælge den rigtige kuffert. Jeg kan ikke finde præcist den perfekte kuffert til dig – men baseret på dine behov, kan jeg i hvert fald hjælpe dig med at indskrænke dine muligheder, så du har lettere ved at tage et valg.

Skal det være en kuffert eller taske?Billede1

Jeg har godt nok skrevet kuffert i overskriften, men vi kan da først og fremmest få det vigtigste på det rene. Skal din bagage transporteres i en kuffert eller i en rejsetaske?

Rejser du i terræn, hvor det muligvis ikke er så praktisk at trække rundt på en kuffert, anbefaler jeg, at du anvender en rejsetaske i stedet. Skal du derimod bare på en dejlig charterferie, bør du naturligvis vælge en kuffert, hvor fordelene er store ved den ekstra plads, du får gavn af.

Størrelse på kufferten

Størrelsen på kufferten er også vigtig – den bør nemlig afhænge af, hvor lang tid, du har tænkt dig at være afsted. Skal du være afsted i mere end 14 dage, anbefaler jeg, at du finder dig en stor kuffert (højde på mere end 70 cm), så du ikke render tør for plads.

Skal du derimod bare være afsted i en uges tid, er jeg mere tilbøjelig til at anbefale dig en kabinekuffert. Men det er måske bare fordi jeg er stor fan af at springe check-in over og medbringe kufferten direkte i flyet.

Falder valget på en kabinekuffert, skal du naturligvis tjekke dit flyselskabs regler for størrelsen. Det er træls at investere i en kuffert, som viser sig at være for stor til at medbringe i håndbagage.

Farve

Farve har ingen fordel udover udseendet. Er du til atypiske kufferter med flot design, skal du bare gå amok i fede kufferter. Er du ikke – jamen så vælger du da bare en neutral farve som sort eller hvid. Det er altid en sikker vinder.

Jeg vil dog hurtig lige sige, at hvis du vælger en sort kuffert er du ligesom 99 ud af 100 andre i lufthavnen. Hvis du ender med at checke din kuffert ind, skal du være forberedt på, at du nok får svært ved at genkende den på kuffertkarrusellen senere.

Blød eller hård kuffert?

Der er forskellige fordele ved begge typer. Teknologien er efterhånden så god, at det igen bare er op til dine personlige præferencer, hvorvidt du vil have en blød eller hård kuffert.

Fordele ved blød kuffert:

  • Mere fleksibel
  • God tilgængelighed med frontlommer
  • Kan udvides, hvis du mangler plads
  • Ofte en lille smule billigere end hardcase

Fordele ved hård kuffert:

  • Vandafvisende
  • Smule bedre til at beskytte indholdet
  • Let at genkende (de fleste har en blød kuffert)
  • Lettere at rengøre

2 eller 4 hjul på kufferten?

Endnu engang er det formålet på din rejse, som afgør, hvorvidt du skal vælge 2 eller 4 hjul på kufferten. Skal du trække kufferten gennem lidt ujævnt terræn, anbefaler jeg altid at du vælger en 2 hjulet kufferter.

Og denne har du hørt før: Skal du på charterferie, hvor der højst sandsynligt er jævnt terræn og afslappende omgivelser, kan du vælge en 4 hjulet kuffert, som er lettere at bevæge rundt.

Jeg håber dette har været en hjælp for dig – og at du er en smule mere afklaret om, hvilken kuffert, du skal vælge til din rejse.

>> Find kufferter til rejsen her <<

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *