Vær forberedt: Ting der kan gå galt på ferien

Ting der kan gå galt på ferien

At tage på ferie er noget de fleste virkelig sætter pris på og længdes efter – derfor er det også så super ærgerligt, når man er ude for uheldige oplevelser, der kan skabe dårlig stemning eller måske helt ødelægger turen. Du kan dog hjælpe dig selv og sørge for at undgå nogle af de unødvendige og ærgerlige episoder, du kan komme ud for, hvis du bare er en smule forberedt og opmærksom.

Når barnet bliver syg

Når ens barn bliver syg midt på ferien, kan det hurtigt sætte en stopper for al det festlige. Mange ting kan gå galt som eksempelvis dårlig mave, ørebetændelse, forkølelse og solforbrændinger. Ikke alt er noget, du kan forberede dig imod, men der er mange tiltag, du kan gøre dig. Et rejseapotek kan være utrolig smart at medbringe, så man har nogle få, essentielle midler til rådighed.

Fornuftigt tøj til barnet kan også være en god måde at forhindre nogle af de sygdomme og skader, som børnene kan blive udsat for. Skal I på en solrig ferie, er en solhat og solcreme med meget høj faktor vigtige at huske. Til den kølige flyvetur kan gode uldsokker eller en varm Joha bodystocking være nogle af de beklædningsdele, som kan være en hjælp.

Husk også det blå sygesikringskort, da det gule kort ikke dækker uden for Danmark mere. Derudover er der stor forskel på dine rettigheder fra land til land, så det kan være en rigtig smart idé at sætte dig ind i, hvilken hjælp du kan få i det pågældende land, du rejser til. Det er også en god idé at tjekke op på sin egen rejseforsikring, da egenbetaling kan blive en dyr fornøjelse.

Når tandpinen kommer snigende

En ordentlig omgang tandpine kan være umulig at forudse, men ikke desto mindre kommer den ofte på uheldige tidspunkter, hvor vi mindst venter det. Men det er ikke kun smerter i munden, der kan opstå – måske forstuver du armen eller brækker tåen. Mange ting kan ske, og her er det godt at være forberedt.

Det er derfor en god idé at hav styr på adresser og numre til læger, tandlæger og andre hjælpende instanser, hvis nu der skulle opstå problemer. Det er så ærgerligt at stå i smerte og have brug for hjælp og på det tidspunkt skal til at finde frem til kontaktoplysninger, åbningstider og så videre.

Har man specielle behov, er der endnu mere grund til på forhånd at undersøge de forskellige muligheder – har du brug for en tandlæge, der er ekstra opmærksom på tandlægeskræk? Eller en læge, der har et ekstra godt ry, da du ellers ikke vil føle dig tryg? Lige meget hvad dit behov er, kan det være en god idé at tjekke op på de forskellige muligheder, inden uheldet sker.

Dyre telefonregning

De fleste af os har hørt om nogle eller har selv prøvet at få sig en overraskende dyr telefonregning, når men er hjemvendt efter ferie. Og ofte er man helt uforståelig over for, hvordan den er endt med at blive så høj.

Det kan altså være en dyr fornøjelse at medbringe sin smartphone til udlandet, hvis man er uopmærksom på sit forbrug eller uvidende omkring priserne. En god idé er at huske at slå dataroaming fra på sin telefon under indstillinger, da priserne kan være overvældende dyre. Ved at slå dataroaming fra, slipper du også for den risiko, at din mobil og diverse apps henter dyr data uden du er opmærksom på dette.

Hvis du har brug for din telefon og nettet på ferien, så tjek priserne inden – det kan hjælpe dig til at begrænse dit forbrug.

Stjålet sine ting/ ulykker og tyveri

Det kan være så irriterende at få stjålet sine ting, når man ellers bare gerne vil nyde sin ferie – især fordi man ofte kun medbringer det mest nødvendige på ferien, og det er ting, man næsten ikke kan undvære.

Nogle byer er især kendt for gadetyveri og generelt tricktyve som eksempel Barcelona og London, men realiteten er, at det sker i næsten alle områder, hvor turister befinder sig. Det er derfor smart eksempelvis at købe sig en bæltetaske eller en anden form for taske, der gør det let for dig at beskytte dine ejendele. Med den klassiske rygsæk kan du hurtigt blive bestjålet, da du ikke er opmærksom dine ting i samme grad.

Derudover kan det også være klogt at overveje, hvor på kroppen man gemmer sit kamera eller sin pung, og lade være med at vise sine dyrere ejendele for meget frem.

Mange ting kan altså gå galt på din ferie, men der er heldigvis også nogle tiltag, du kan gøre dig, for at prøve at undgå nogle af de uheldige episoder, du kan blive udsat for. Selvom du ikke kan undgå alt, kan du ligeså godt gøre dig nogle foranstaltninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *