Vejret Tenerife

Vejret Tenerife er et subtropiskklima

Tenerife har et subtropisk klima, hvilket kendetegnes ved at have storset den samme temperatur året rundt. Dette klima er også en stor faktor i, hvorfor Tenerife og de kanariske øer er blevet så populære. Temperaturen på Tenerife er mild året rundt, og der er forskel i vejret, alt afhængig om du er på sydsiden eller nordsiden. Syd siden har generelt bedre vejr, end nordsiden. Det subtropiske klima er også medvirkende i, at mange turister flygter fra kulden hjemme i Danmark, ned til Tenerife, da temperaturen er en del højere.

Her finder du en udvidet beskrivelse af Vejret Tenerife

Temperatur Tenerife

I den nedenstående graf kan du se temperaturer for helholdsvis luft og hav i løbet af året. Alle temperaturene er målt i gennemsnit om måneden. Alle temperatur er målt i skyggen, og derfor vil du opleve, at temperaturen er en del højere i solen.

Temperature Tenerife

Som det fremgår af den overstående graf, så er sommermånederne de varmest, i August er temperaturen helt oppe på 26 grader. Hvis vi ser på hvilke måned der i gennemsnit er den koldeste måned, så er det Januar, med en gennemsnitlig temperatur på 15 grader, og den højeste temperatur i gennemsnit i Januar er 18 grader.

Vand temperaturen er ligeledes højest i sommermånederne dog bliver den varmere i seneste måneder, da solen har brugt sommeren til at varme havet op. Den højeste vandtemperatur er i September og Oktober, med en gennemsnitlig temperatur på 24 grader i begge måneder. Vandet er koldest Februar og Marts med en gennemsnitlig temperatur på 19 grader i begge måneder.

Solskinstimer Tenerife

I den nedenstående diagram kan du se de gennemsnitlige timer solen er fremme om dagen i de respektive måneder.

Solskinstimer Tenerife

Som det fremgår af det overstående diagram er Juli den måned, hvor der er flest solskinstimer med gennemsnitlige 11 timer om dagen. December er der imod den måned, hvor der mindst solskinstimer gennemsnittet med kun 7 timer om dagen.

Regndage Tenerife

I den nedenstående diagram kan du se, hvor mange dage det i gennemsnit regner de respektive måneder.

Regndage Tenerife

Som diagrammet illustrere, så er sommermånederne, der du har mindst chance for regn. Juli er den måned der har mindst regndage, med kun 4 dage i gennemsnit om måneden. Den måned, hvor man oplever flest regndage på en måned er Januar og December, som begge har i gennemsnit 13 dage med regn.